Sunt soloprenor din dorința de a ajuta femeile să investească la bursă și să devină independente financiar.

Am devenit investitor în urmă cu 6 ani jumate, după ce mi-am depășit blocajele de a investi la bursă.

În aproximativ 5 ani am atins primul nivel al independenței financiare, cel de siguranță financiară, fără să socotesc cei 2 ani în care mi-am format fondul de siguranță și de urgență.

La acest nivel veniturile mele din investiții îmi acoperă cheltuielile de bază cu hrană, adăpost, transport.

Între timp mentorii mei m-au invitat să mă alătur proiectului lor, devenind asistent în programul respectiv. În acest context am descoperit cât de mult îmi place să ajut și să sprijin femeile în mod special, de a face pași în investiții.

Astfel în anul 2023 am început să lucrez la imaginea din social media și să concep produse proprii.

Este un proces de transformare în care devin tot mai aliniată cu valorile mele și cu viziunea pe termen lung. În acest timp am scris o carte despre investiții pasive în ETF-uri, care urmează să apară.

Ofer consultanță în investiții la bursă atât pe parte de mindset, strategie cât și tehnic (cunosc mai multe platforme atât în România cât și extern).

Q Ce sunt acțiunile?

Sunt valori mobiliare care reprezintă proprietatea unei fracțiuni a unei companii; dreptul de proprietate a unei fracțiuni din capitalul social al unei societăți pe acțiuni sau în comandită pe acțiuni.

Ele dau dreptul de a participa la beneficii sau pierderi proporțional cu cota deținută.

Q Ce sunt obligațiunile?

Sunt instrumente financiare prin intermediul cărora emitentul lor împrumută o sumă de bani, în anumite condiții specificate în prospectul de emisiune, de la investitorii interesați.

Q Cum ar trebui distribuit portofoliul între Bursa de Valori București (BVB) și internațional?

Luând în considerare că ești rezidentă în România, un raport între investițiile pe bursa românească și cea internațională ar fi de ⅓ - ⅔, în favoarea investițiilor străine.

Q Am plasat un ordin la XTB pentru a cumpăra un ETF pe obligațiuni, eram cu 10 minute înainte de deschiderea bursei și nu s-a executat ordinul imediat, ce s-a întamplat?

Înainte de deschiderea bursei poți pune doar ordin în așteptare, la un preț teoretic, nu la prețul pieței, deoarece nu se știe în ce direcție se va mișca prețul acelui activ. Aceste ordine rămân în așteptare până ajunge cotația la nivelul selectat.

Q Ce este un IPS?

IPS este acronimul de la Investor Policy Statement, adică planul personal de investiții. Este un set de reguli pe care ți le stabilești înainte de a investi.

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

image

Afișeză orarul
  • Luni09:00 AM - 05:00 PM
  • Marți09:00 AM - 05:00 PM
  • Miercuri09:00 AM - 05:00 PM
  • Joi09:00 AM - 05:00 PM
  • Vineri09:00 AM - 05:00 PM

Sunt de acord și accept Termenii și condițiile pentru a trimite aceste informații?

imageCererea ta a fost trimisă cu succes.

image