Sunt realizatoarea unui curs pentru freelanceri, soloprenori, mici antreprenori prin care persoanele din aceste categorii pot fac trecerea de la a se simți angajați în propria afacere la a se simți cu adevărat liberi.
Nevoia acestui curs am identificat-o după ce am trecut eu ca freelancer (avocat) prin multe suișuri și coborâșuri în ceea ce privește clienții și veniturile.
În cadrul acestui curs primul modul este de mentalitate și în cadrul acestuia se discută elementele unei mentalități menită să aducă succesul în afacere fără sacrificarea vieții personale. Al doilea modul este despre specializarea, simplificarea si eficientizarea afacerii adică a serviciului oferit, a avatarului de client și a metodelor folosite în lucrul efectiv în afacerea. Al treilea modul este cel de marketing și promovare. Acest modul începe cu fundamentele marketingului și trece prin branding personal, promovarea pe social media, email și website, toate prin marketing integrativ, congruent și autentic. Cursul este entry-level, menit să pună bazele pe cele domenii abordate, nu exhaustiv.
Cine ești tu și în ce crezi?
Eu sunt Dana, sunt mamă, sunt femeie, sunt om, sunt avocat, trainer, consultant și autor de cursuri. Sunt FREElancer adică mă simt liberă în viața și activitatea mea.Cred în îmbinarea afacerii cu viața. Cred în a trăi cu pasiune și a face bani din ceea ce îți place să faci. Cred că fiecare are un rol și un loc pe lumea asta și dacă fiecare trăiește autentic, și își exprimă plenar darurile sale unice, lumea va fi un loc mai bun și mai frumos pentru fiecare dintre noi. Cred în frumusețea și strălucirea unică a fiecărui om.
Te-ai gândit la tine ca un super-erou?
Nu prea dar cred că aș putea fi Ghidul care ajută fiecare erou să își găsească propria cale.Dacă da, ce super-erou ești și care este super-puterea ta?
Am abilitatea de a vedea frumosul și pasiunea în oameni și de îi susține și îndruma să facă ceea ce le aduce cu adevărat bucurie. Cred că aș fi Scriitoarea hărților magice și Ghidul care te ține de mână cât treci prin labirintul spre pasiune, libertate și armonie. Aș știi drumul, dar aș lăsa eroul să își scrie povestea și să meargă pe drum, nu singur, ci cu mine alături, dar cu pașii săi, pentru ca următorul labirint să îl poată trece și singur. 🙂Accepți jocul în viața ta ca o metodă de dezvoltare și creștere personală?
Da, cu siguranță. Jocul a fost mereu o plăcere și bucurie și cred că cine uită să se joace pierde mult din frumusețea vieții.Ai îmbrățișat gamificarea în afacerea ta?
Într-un fel, am călătoria cursantului gândită, listă de progrese și celebrarea rezultatelor pe parcurs și la finalul procesului.Te gândești că joaca e doar pentru copii și afacerile înseamnă doar seriozitate? Explică-ne de ce.
Nu, în nici un caz. Știu din experiență ca energia din care faci orice are un mare efect asupra rezultatelor. Pe cât îmi e posibil, aleg să acționez din bucurie, ca și cum ar fi totul un joc și joc să câștig, nu joc ca să nu pierd. Oricum, frumusețea jocului vieții e că nu există mutări greșite, ci doar lecții învățate sau nu.Ce jocuri joci tu în viața de zi cu zi?
Mă joc destul de mult cu plastilină cu fetele mele de 2 ani, respectiv 4 ani, îmi place rummy și într-o vreme jucam tot felul de board games pentru adulți. Tot cu fetele mă joc de-a lupul, de-a poveștile, construiesc din cuburi, facem puzzle-uri, ne jucăm în nisip pe insulă în weekenduri. Așa puse unul după altul se pare că mă joc destul de mult.Ce jocuri folosești pentru a-ți motiva copilul și a-l educa?
În general folosesc povești pentru educare, unele inventate de mine. Mi se pare că funcționează cel mai bine la 2 și 4 ani cât au fetele mele. Sigur, și prin jocurile jucată învață să împartă, să respecte spațiul și munca celuilalt (să nu strice ce a făcut cealaltă, fie că e o construcție, un castel de nisip ori ceva din plastilină) și să respecte că o altă persoană are dreptul să facă altceva (să se joace alt joc sau deloc, să coloreze sau să citească povești - a se citi să asculte sau să inventeze, prefăcându-se că citește o carte)Ce jocuri folosești în echipa ta pentru a-i motiva să se educe?
Nu am încă echipă, iar cu colaboratorul meu nu am folosit jocuri. Când am susținut training-uri pentru copii am folosit jocuri de cunoaștere și de creare a echipelor.Ce jocuri folosești tu sau echipa ta pentru a finaliza anumite proiecte?
Nu folosesc jocuri în mod specific. Poate doar filozofia generală Viața e un joc, joacă ca să câștigi, nu ca să nu pierzi. Cred că folosesc organizarea sarcinilor cel mai mult. Și colajele, dacă se pot pune la jocuri că tot peretele meu e plin de citate și planuri și un mare panou al viselor. Diverse care mă țin centrată la ceea ce îmi doresc.Folosești gamificarea în marketingul produselor și serviciilor tale?
Nu m-am gândit la asta sincer. Până acum. Chiar voi căuta cum pot face asta.Vezi vreo diferență în echipa care se joacă? Sunt mai productivi? Se cunosc mai bine?
Din training-uri atât susținute cât și cele la care am fost, da, cu cât o echipă se joacă mai mult și mai serios, adică respectă regulile jocului și chiar se joacă fără a se gândi Ce e cu prostia asta, da, echipa e mai sudată și se creează prietenii care rămân și după ce training-ul e finalizat.Jocul leagă echipa? O face mai închegată și angajații tăi rămân în firmă mai mult timp?
Cu siguranță jocul leagă echipele. De aceea există Team building care include nu doar planificare ci și jocuri de echipă. Eu nu am organizat dar am participat și sigur voi implementa acest concept când voi avea echipă.Ce jocuri ne recomanzi? Pot să fie boardgames, jocuri ale copilăriei, jocuri de business...
Toate jocurile posibile cu copiii. Recomand retrăirea copilăriei pe cât se poate odată cu proprii copii.Ca jocuri de societate mie îmi place rummy în categoria jocuri clasice, iar din cele mai moderne Carcassonne, Catan și Trains (toate sunt de strategie). Pe calculator solo mă mai joc Pharaon sau Sims, când mă apucă nostalgia după adolescență (destul de rar in ultimul timp, dar le am instalate)
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent și te-a făcut să te simți veselă sau încântată de afacerea ta?
Recent am recitit a nu știu câta oară Secretele Minții de Milionar și parcă am citit-o prima oară.Am citit integral Think and Grow Rich, versiunea în engleză și mi se pare absolut genială.
O altă carte foarte bună e Atomic Habits.
Pentru relaxare pe partea de beletristică am citit mai multe marca StoryCraft. Le-am cumpărat că sunt coordonate de Daniel Zărnescu dar sunt super bune toate, bine scrise, ușor de citit, chiar provoacă dependență. Băiețelul care nu primit cadou e o carte bună pentru a regândi prioritățile în viață.
Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată