“Dacă un om nu știe în ce port navighează, nici un vânt nu-i este prielnic.”
Munca mea pornește și de la acest aforism al lui Seneca și-mi place să spun că afacerea mea se bazează pe descoperirea pasiunilor și dezvoltarea abilităților necesare transformării lor în stil de viață.
Cu alte cuvinte, să-l parafrazez pe filozof, aduc claritate în viața personală și profesională a celor cu care colaborez, ajutându-i să găsească ceva-ul care le aduce valoare în viața de zi cu zi și instrumentele care-i propulsează în portul relevant pentru ei.
Sunt Consilier Dezvoltare Personală și Life&Business Reset Skills Trainer acreditat în UK unde și conduc o academie de dezvoltare personală, cu accent pe Essential Skills.
Cum? Prin sesiuni de training, cursuri, orientate către implementarea abilităților necesare dezvoltării personale și profesionale și prin cele de remodelare mentalǎ prin metode și tehnicii bazate pe modelul meu, 5R: regăsire, remodelare, redresare, reflecție, recunoștință.
Cu ajutorul lor clienții mei se pot dezvolta exponențial, atingându-şi obiectivele.
Unde? Fizic în Brașov sau în oricare oraș în care sunt invitată, dar și online.
De ce? Pentru că oricât de pregătite suntem în domeniul nostru, există întotdeauna elemente noi pe care să le folosim pentru progresul personal și al business ului. Iar participarea la un training, curs, eveniment, ne motivează, ne ajută să înțelegem mai bine de ce și cum să mergem înainte.
Ce ai învățat în pandemie despre tine?
Tot ceea ce n-am învățat și înțeles în toată viața mea! 😃Pandemia a fost pentru mine un punct 0 al existenței mele. A fost începutul renașterii, de unde și titlul cărții mele ”Renașterea” lansată anul trecut la editura Creator.
Pe lângă ce a adus ea pentru toată lumea, mie mi-a adus o super provocare: chiar la începutul pandemie eu am fost diagnosticată cu un cancer la sân. Atunci am început să mă descopăr, să văd cu adevărat cine sunt și care-mi sunt abilitățile neexploatate.
Am învățat că periodic este necesar să trecem la nivelul următor prin educație și implicare conștientă în viața personală și de business. Am descoperit capacități și valori de care nu eram conștientă sau pe care nu știam cum să le aplic pentru evoluția mea. Cea mai relevantă: reziliența, acea capacitate, energie interioară (adunată de-a lungul anilor prin pregătire, dar acoperită de neîncredere și lipsa de stimă de sine) de a te educa, redresa, adapta și transforma în ceva benefic ție provocările sau greutățile.
Am testat pentru prima dată, pe propria-mi ființa, abilitățile pe care le predam de ani de zile și le-am simțit puterile fantastice pe care le aduc atunci când ajungem să le conștientizăm și dezvoltăm.
Ce obiective ai pentru acest an?
Organizarea celei de-a doua ediții a conferinței „Echilibru” la Brașov, în aprilie.Traducerea în limba engleză și franceză a cărții mele Renașterea
Obiectivele pentru anul acesta sunt construite SMART sau SMARTER?
Îmi place să lucrez cu obiective atât pe plan personal, cât și profesional. Aproape fiecare curs sau training pe care-l fac, aduce în atenția participanților importanța obiectivelor și corelarea acestora cu identitatea și valorile lor pentru a avea o viață cu sens și semnificație.Și pentru ca rezonez cu “Lead by example”, dar mai ales ca am văzut puterea pe care stabilirea obiectivelor o au asupra dezvoltării mele
și eu lucrez constant cu și la obiectivele mele.
Obiectivele vin din dorințele pe care le avem cu materializare în termen scurt, mediu și lung. Dar nu toate dorințele ne sunt necesare și pentru că de multe ori nu știm să le alegem pe cele care aduc valoare vieții noastre, este necesar să le facem SMART.
Și eu sunt întotdeauna SMART și îmi place să le fac SMARTER, dar în my own way.
Cum are sună asta?
Specific- Măsurabil - Accesibil- Relevant - în Timp + Emoțional - Rațional (Reflecție)
Care crezi că ar trebui să fie modificările pe care să le aducem în stabilirea obiectivelor de business pentru anul acesta?
Cred foarte mult în schimbare paradigmei de a vede lucrurile, de a privi provocările cu blândețe și înțelepciune și de a le transforma în oportunități de creștere.Modificarea cred că ar trebui să fie de fapt o prelungire și îmbunătățire a ceea ce avem momentan, prin introducerea în management ul obiectivelor a elementelor din mindset rațional și emoțional.
Fiecare obiectiv are nevoie de o înțelegere aprofundată și din punct de vedere emoțional și rațional, bazată atât pe logică cât și pe emoția care se află în motivul pentru care ni l-am propus. Câteodată obiectivul este realizabil 100% alteori mai puțin. Echilibrul dintre aceste două - emoțional și rațional - facilitează îndeplinirea a ceea ce ne-am propus. Este de fapt un mod de reflecție asupra reușitelor și nereușitelor care ne ajută să construim, să trecem la următorul nivel al obiectivelor noastre.
Cât de flexibilă și adaptabilă vrei să fii?
Consider mentalitatea flexibilă atuul fiecărei persoane care are obiective mărețe. La fel și adaptabilitatea. Ambele ne lasă libertatea de a face schimbări și a evolua.Mă caracterizează ambele și doresc să le țin active hrănindu-le cu cunoaștere, pentru a-mi fi alături atunci când apar provocările și oportunitățile.
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent?
Citesc întotdeauna în paralel mai multe cărți din domenii diferite: dezvoltare personală, financiar, spiritualitate, marketing, comunicare, beletristică.Luna aceasta am citit Mindset, de Carol Dweck; iar din beletristică Regina frumuseții din Ierusalim de Sarit Yishai-Levi.
Recomand Renașterea de Veronica I Costache și Mitul antreprenorial de Michael Gerber