Corola Traduceri cu sediul și punctul de lucru principal în Cluj-Napoca, oferă servicii profesionale de traduceri scrise și de interpretariat.
Am început să lucrez ca traducător autorizat în anul 2009, iar de atunci, pas cu pas, am dezvoltat o afacere în acest domeniu, acoperind momentan toate limbile de circulație europeană și internațională.
Dorința de a-i ajuta pe oameni în rezolvarea celor mai mici cerințe de traduceri cu caracter informativ și general, până la executarea proiectelor cu grad ridicat de responsabilitate mă motivează permanent să țin pasul cu nevoia flexibilă a pieței, precum și cu ritmul tehnologic evolutiv.
Bucuria lucrului în echipă, coordonarea colegilor și păstrarea unei comunicări active și permanente cu fiecare client în parte sunt parte din rutina care îmi aduce împlinire și mă motivează să cresc zi de zi, aducând un plus valoare comunității prin serviciile calitative pe care Corola Traduceri le furnizează.
Cum au fost ultimii ani pentru afacerea ta?
Ani frumoși, chiar dacă provocatori din când în când.Femeile antreprenori care sunt și soții, și mame, duc o luptă permanentă între a nu-și neglija datoriile familiale și a se implica suficient de mult în activitatea profesională, astfel încât aceasta să nu stagneze, sau și mai puțin de dorit, să se dizolve.
Din acest punct de vedere spun că au fost ani provocatori. Ultimii șapte ani m-au îmbogățit cu 4 copilași, perioadă în care nu am întrerupt activitatea, ci am coordonat-o de acasă pentru a putea fi aproape de dragii mei. Și sunt convinsă că am făcut cea mai bună alegere.
Ce ai învățat în pandemie despre tine?
Pandemia: un motiv de panică pentru mulți, o oportunitate de a ieși din zona de confort și a face un salt înainte pentru alții.Deși au existat 2 luni de tranziție dinspre activitatea la birou spre activitatea exclusiv online, acest transfer s-a pliat perfect pe tipul nostru de servicii.
Despre mine am învățat că pot să mă adaptez condițiilor diferite și de criză mai ușor decât ma gândeam și, de asemenea, că am capacitatea să fructific “timpul mort”, drept dovadă am deschis în acea perioadă o altă afacere pe o nișă total diferită: un magazin online pentru copii. În afara situației de pandemie, cel mai probabil că nu aveam nici ideea, nici timpul pentru această inițiativă.
Te-ai gândit cum va funcționa în 2024 afacerea ta? Vei schimba strategia de business?
Observ, în mod special în ultimele luni, un galop al inteligenței artificiale care pare să concureze cu mai toate domeniile de activitate. Cred că e înțelept să recunoaștem că această evoluție este reală, iar abordarea și strategiile folosite până acum trebuie obligatoriu adaptate acestui curent. O temă interesantă de discutat printre antreprenori în anul 2024 ar putea fi: “Cum să facem uz, fără să facem abuz de inteligența artificială?”Care crezi că ar trebui să fie modificările pe care să le aducem în stabilirea obiectivelor de business pentru anul acesta?
Depinde de la persoană, căci suntem diferiți și eficiența rezultatelor poate să fie dată de metode care nu funcționează pentru toți la fel.Totuși, dacă ne dorim rezultate diferite, trebuie să acționăm diferit, să privim la aspectele care nu ne-au mulțumit în mod deosebit și să vedem cum le putem reformula.
Scrierea și descrierea în detaliu a obiectivelor s-a dovedit că duce la rezultate pozitive, deoarece aceasta responsabilizează subconștientul autorului și îl determină la acțiune.