Eu sunt Ioana Mircea, Growth Strategist & Systemic Coach. În ultimii 3 ani am ajutat numeroși antreprenori, lideri și profesioniști în planificarea strategiilor pentru atingerea obiectivelor și obținerea rezultatelor pe care și le-au propus. M-am specializat în a oferi ghidare, structură și metode pentru eliminarea blocajelor mentale și obținerea prosperității, cu ajutorul Legilor Universale.
Scopul meu este să te ajut să obții claritate, să iei decizii aliniate cu valorile și obiectivele personale, să creezi strategii și să acționezi susținut ca să îți crești exponențial business-ul.
După mai mulți ani în care am fost cadru didactic la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, un doctorat care a inclus și o mobilitate doctorală la Cambridge University din Marea Britanie, în urmă cu doi ani am decis să mă dedic exclusiv activităților de mentorat, coaching și training. Intenția mea este să contribui la creșterea calității educației online și a antreprenoriatului românesc.
Mă vei auzi adesea vorbind despre frici și tipare limitative, reziliență și autoguvernare, valori și Legi Universale, dar și despre eficiență, managementul timpului și trezitul de la 5AM, ca să-ți duci business-ul la nivelul următor, într-un mod inspirat, fără să muncești dublu pentru bani.
Misiunea mea e să transform antreprenorii din România în lideri care conduc cu claritate, intenție și autenticitate, în timp ce își păstrează echilibrul în valorile personale și în cele 7 arii ale vieții.
Ești freelancer, solopreneur sau antreprenor?
AntreprenorCe "magie" te-a ajutat să ai încredere să mergi pe acest drum?
Strategie pe termen lung și acțiune zilnică, susținută. Plus energia pe care mi-a dat-o rezultatele obținute, fie ale mele, fie ale clienților mei.Cum măsori starea de sănătate a afacerii tale?
O măsor obiectiv prin ritmul de creștere: a numărului de produse și servicii oferite, a numărului de clienți, a încasărilor, a profitului.Iar subiectiv prin rezultatele clienților, prin feedback-uri și testimoniale și cât de mult sunt aliniată prin ceea ce fac cu strategia de business.
Ce faci pentru sănătatea și prosperitatea afacerii tale?
Îmi cunosc limitele și cer ajutorul acolo unde știu că sunt deficitară. Caut colaboratori, mentori și specialiști care să mă susțină în strategia mea.Dacă am putea povesti la o cafea despre nașterea și creșterea afacerii tale ce ai vrea să îmi povestești?
Am pornit afacerea de la o nevoie pe care am observat-o în piață și anume organizarea de evenimente de calitate, atât sociale cât și corporate. Împreună cu sora mea ne-am gândit că am putea oferi servicii integrate pentru toate tipurile de evenimente de care ai putea avea nevoie, personal și profesional. Astfel, în 2019, am accesat fonduri europene pentru a înființa un start-up cu specificul ăsta și am operaționalizat business-ul, am avut primii clienți, am organizat primele evenimente și apoi a venit pandemia… În 2021 am făcut un shift către training-uri, consultanță și coaching, exclusiv către clienții corporate și de business, și către antreprenoriat digital. Și iată-ne azi aici.Cum vezi omul din spatele afacerii? Cum ar trebui sa fie el?
Omul din spatele afacerii ar trebui să acorde atenție fiecărei arii a vieții lui și să încerce, pe cât posibil, să nu neglijeze niciuna din ele.Apoi să își asume cele 3 roluri pe care un owner de business le are: specialist, manager și antreprenor și să fie conștient în fiecare context din care rol acționează.
Pe lângă asta e nevoie să dezvolte un mindset antreprenorial, bazat pe creștere, să-și îmbunătățească reziliența și capacitatea de adaptare la nou.
Ce îți sugerează ție hashtagul #LunaRoz?
Atunci când ești sănătos poți să-ți faci orice plan, să urmărești orice obiectiv, să alergi în toate direcțiile către ceea ce consideri tu că este important. Atunci când ești bolnav ai un singur obiectiv, să te faci bine. Recent o prietenă dragă, din copilărie, a pierdut lupta cu cancerul iar #LunaRoz îmi aduce aminte cât de importantă este prevenția și să nu considerăm sănătatea ca ceva ce ni se cuvine.Ai fost vreodată bolnavă? Cum ai administrat activitatea firmei atunci?
Printre valorile mele se află sănătatea astfel că fac acțiuni prin care să mă asigur că îmi păstrez starea de bine. Am dus multă atenție pe partea de sănătate emoțională și construirea rezilienței prin gestionarea stresului.Când s-a întâmplat să fiu răcită sau să nu mă simt bine, activitățile din business au trecut pe locul al doilea.
Ce faci pentru sănătatea ta fizică?
Plimbări lungi, în natură, și pe cât posibil atunci când este soare. Plimbările au multiple beneficii, pentru mine sunt cea mai simplă cale de a face mișcare în zilele în care sunt mai sedentară, mă relaxează, îmi sporesc creativitatea și mă conectează la mine. Seara obișnuiesc să mă plimb și cu partenerul meu și e o ocazie bună de conectare, de povești, de împărtășit idei și planuri.Ce faci pentru sănătatea ta mintală?
În primul rând am o rutină matinală în care îmi dedic aproximativ cel puțin oră exclusiv mie, mă hidratez, fac stretching, meditez, îmi beau cafeaua în tihnă și îmi plănuiesc ziua. Tot dimineața îmi place să citesc și să mă documentez pe domeniile mele de interes.Apoi mă asigur că am o rutină de seară și că mă odihnesc bine, că dorm suficient.
Și reduc stresul prin organizare, planificare și aliniere cu valorile personale.
Nu reușesc în fiecare zi să le bifez pe toate dar am un minim nenegociabil de lucruri pe care le fac și per ansamblu sunt pe plus.
Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi modul în care ai grijă de sănătatea ta?
Matthew Walker - Despre somnEmily Nagoski, Amelia Nagoski - Burnout. Cum să spargi cercul vicios al stresului.