Administrez licența revistei franceze Psychologies în România, publicăm revista și administrăm site-ul.
Ce visai să te faci când erai mică?
Daaa. Prima și prima dată am vrut să mă fac vrăjitoare. Mi-au explicat toți că asta e posibil doar în povești. Apoi mi-au demontat visele să devin marinar și pompier pe motiv că sunt meserii de băiat. Am trecut apoi prin tot felul de faze - inginer agronom, muzician, profesoară... În mare parte că mă fascina să cunosc lucruri și să învăț și în egală măsură să duc totul la excelența - asta pentru mine însemna a profesa meseria respectivă/Când ai simțit pentru prima dată că prinzi aripi, că ești încurajată, că poți deveni ce vrei tu să devii?
Nu știu dacă am devenit versiunea mea finală. Nu mi-am propus să devin ceva. Mai degrabă m-am uitat la ce mă animă și mă inspiră să fiu și să fac. Încurajări am avut tot timpul de la mama și de la bunica paternă. Cumva de la ambele am primit mesajul - nu contează ce vrei să faci, tu întotdeauna vei reuși, ai tot ce îți trebuie să reușești orice îți dorești.Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Am început în 2003. Să fiu angajat nu era o opțiune bună pentru mine. Îmi plăcea să fac lucrurile în stilul meu propriu. Povestea a început din 2001 când am fost la prima formare în Programare Neurolingvistică și mi-am dat seama că, deși îmi place marketingul îmi doresc să fiu în zona de învățare a adulților, training, resurse umane. Am și schimbat macazul și am terminat studiile cu licența în resurse umane în loc de advertising. În 2004 am creat primul târg de oferte de învățare corporate.Da, pot spune că au fost și momente grele și momente de ezitare. M-am concentrat pe obiective și m-am mobilizat de fiecare dată.
Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
Aș zice o saga :-).În 19 ani de antreprenoriat se adună foarte multe de povestit. Unele întâmplări le-am transformat în studii de caz pentru clienții mei de coaching.
Cum te simți ca antreprenoare în România?
Cred că 2022 a fost primul an în care m-am gândit la mine ca la o antreprenoare. Înainte de asta, chiar și pe pagina mea de insta era scris "just a girl with a dream". Așa că într-un fel mă gândesc la mine ca la un debut în antreprenoriat.Care este criteriul pe care îți alegi furnizorii?
Sunt multe criterii: seriozitate, calitate, raport bun calitate-preț.Da, prefer producătorii locali.
Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Eu nu am problema de a merge mai departe. De 19 ani, munca mea e parte din viața mea. Practic nu știu altceva.Îmi iau energia din familie, din lecturi și din practica spirituală.
Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
Eu am o vorbă: better done than perfect! Treceți la acțiune, testați-vă produsele direct cu clienții. Acționați. Acționați. Acționați.Care sunt proiectele tale de viitor?
Să fac disponibilă revista Psychologies unui număr cât mai mare de femei din România. Să susțin antreprenoriatul feminin din România.Caracterizează-te în trei cuvinte. De ce le alegi?
Creativitate. Perseverența. Viziune.Ai devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?
Cred că da 🙂Reușesc să fac lucruri care la prima vedere par imposibile și mie îmi ies cu ușurință. Deci - magie 🙂
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a fi, de a privi lumea afacerilor?
Citesc mult din zona de self-help si spiritualitate.Prima carte care mi-a dat încredere că îmi pot face firma mea este: Afirma-te sub propria firma - Hedges, Burke apoi Larry Farrel: Cum devii antreprenor, Sir John Witmore - Coaching for Performance.