ROZMARINUL este planta aducerii aminte…
Ofelia îi dăruiește lui Hamlet un mănunchi de rozmarin atunci când îi cere să nu o uite…
(Planta chiar are proprietăți terapeutice, nu doar simbolice.)
Creațiile ROZMARIN CONCEPT fac referire la basmele româneşti şi universale, la credinţele strămoşeşti, dar şi la evenimentele importante din viaţa fiecărui om contemporan.
ROZMARIN CONCEPT oferă accesorii premium, cu printuri originale în culori vibrante, create de artistul vizual Anca Cernea.
Ce ai cerut în scrisoarea pentru Moș Crăciun, pentru afacerea ta?
În primul rând i-am mulțumit pentru colegii mei. Pentru că se gândesc la binele celorlalți atunci când acționează și acesta chiar este un dar de mare preț. Ne ajută să lucrăm într-o atmosferă de confort și de încredere.Apoi, pe un ton ceva mai pragmatic, i-am cerut o mașină de brodat.
Dacă Moș Crăciun ar vrea să îi povestești despre afacerea ta ca unui copil, ce poveste i-ai spune?
I-aș spune că eșarfele ROZMARIN CONCEPT au o putere magică, aceea de a te preschimba în orice personaj îți dorești: în prințesă, în mireasă, în femeie de afaceri, în ștrengăriță, în adolescentă cochetă, în divă, în zeiță. Sau în bunicuță sau în cucoană. Trebuie doar să îți alegi eșarfa preferată și să te joci cu ea: să o înnozi, să o pliezi, să o rulezi, să o drapezi. Să o așezi pe cap, la gât, la gleznă, pe talie, la poșetă sau oriunde îţi place şi îţi vine bine.Ce sanie magică folosești pentru a transmite vraja afacerii tale?
Pentru început, am ales o sanie trasă de un melc. Ca să pregătim produsele, etichetele, documentarea și poveștile produselor în tihnă. Să ne cadă bine această etapă a creației. Ne-am dat timp să ne împrietenim cu primii clienți, să ne minunăm de calitățile lor fantastice și de feedbackul lor încurajator. Nu ne grăbim nicăieri. Pentru că avem și alte joburi. Nu ne presează nici ambițiile, nici nevoile financiare. De aceea ne permitem să ne dezvoltăm organic, să facem pașii care ne plac, în direcțiile în care credem.Ce praf de magie arunci în lume pentru ca afacerea ta să fie cunoscută?
Încercăm să vorbim pe limba clienților. Unii se bucură de intensitatea culorilor, unii se bucură de poveste, alții de finețea materialelor și de acuratețea finisajelor. Unii se lasă provocați de ingeniozitatea produselor. În general sunt clienți care ne seamănă și ne inspiră, deci comunicarea funcționează cu ușurință și ne vrăjim reciproc.Cum te ajută spiridușii să duci cadourile tale în lumea largă?
Lumea noastră e... "în expansiune". E din ce din ce mai lungă și mai lată. Tocmai ce am ieșit din București și am ajuns prin alte orașe românești. Câteva pachete au avut destinații exotice. 😎🍹 Spiridușii învață din mers să țină evidența stocurilor, să calculeze discounturi, să ambaleze, să expedieze.Cum îți răsplătești spiridușii?
Primesc ceea ce cer, și poate puțin în plus.Îți împodobești afacerea de sărbători? Ce globuri îi oferi?
A fost prima oară când am participat la un târg, în ajun de sărbătoare. Acum savurăm ecourile acestei experiențe.Ce cadouri îți oferi ție?
Cer de la mine răbdare și îmi ofer răbdare.Ce cadouri oferi lumii întregi?
Încă din primul nostru an de existenţă, am făcut sponsorizări.În trecut am lucrat în zona teatrului independent. De aceea îmi amintesc că, puse cap la cap, astfel de contribuţii (mici sau mari) din partea firmelor (mici sau mari) pot fi salvatoare şi pot aduce multă bucurie idealiştilor care se dau peste cap de câte ori e nevoie, pentru ca noi să trăim într-o lume mai bună.
Când te simți înzăpezită de facturi, cum te încălzești?
La făcut plățile suntem foarte prompți. Ne place să știm că partenerii noștri se pot baza pe noi. Când vine vorba de scris facturi, de făcut calcule, de semnat acte, de reglat stocuri, de completat tabeluri... eu personal devin Grinch. Nimic pe lume nu mă indispune mai mult decât aritmetica sau sarcinile repetitive în care e nevoie de precizie. Colega mea, Gabriela, pare să se descurce mai bine și mai rapid decât mine în această zonă.Ce ai cerut Moșului pentru tine, anul acesta?
Anul acesta mi-am dorit un anume ibric vintage, galben, mare, bombat, cu mâner de lemn.L-am primit.
Probabil că, dincolo de ibric, mi-am dorit momentele de tihnă pe care le include ritualul ceaiului.
Crezi că Magia Crăciunului o să te umple de energie pentru anul următor? Cum?
Am avut un an norocos, în plan personal. ROZMARIN CONCEPT, businessul nostru a avut tot așa, un an bun. Deci sărbătorile vin cu un sentiment de împlinire. Apare și un sentiment de vinovăție când îți merge bine, în timp ce în lumea largă sunt războaie, conflicte, confuzie. Totuși, oamenii au nevoie de artă, de sens, de fantezie, de joacă. De aici vine cea mai curată energie. E o misiune importantă să împrăștii bucurie în jurul tău. Deci vom începe anul cu aceeași energie curată.Ce ți-ai propus să aduci nou în afacerea ta în anul care vine?
Dincolo de accesoriile premium pentru doamne şi domni, vom crea şi produse pentru copii, inspirate din basme. Educația a fost întotdeauna una dintre prioritățile noastre. Copiii sunt foarte receptivi atunci când educația se face prin joacă, prin poveste, prin imagine.Ce își dorești să îmbunătățești în business și în viața ta?
În business ar fi cazul să îmbunătățim partea de social media, de care ne-am ocupat doar ocazional. Din vina mea, pentru că mă mișc lent, ardelenește, și reușesc să scot în lume un gând, un produs sau o imagine abia după ce o las la dospit și la copt. De cele mai multe ori mai bine tac, decât să vorbesc și mai bine mă retrag decât să ies în față. Aceasta nu e o abordare prea populară în zilele noastre.Lasă-ne o urare pentru noul an
Să ne împrietenim şi să ne bucurăm unele de altele!Ne spui acum și o poveste de Crăciun pe care o îndrăgești?
Poveste reală (că de n-ar fi nu s-ar povesti):Puștiul meu, Nichita (avea 5-6 ani pe-atunci) i-a lăsat lui Moș Crăciun un măr pe un șervețel, să-l ia cu el pe drum. Pun eu la repezeală cadourile sub brad... dar uit de mărul Moșului.
Vine vremea să deschidem cadourile. Văd puștiul cum verifică șervețelul. Mărul la locul lui, intact. Teoria existenței lui Moș Crăciun se clatină. Anticipez rafale de întrebări și îndoieli: "Cum să nu știe Moșul că mărul era pentru el, dacă știe tot ce fac eu? Dar dacă de fapt a refuzat numai mărul MEU? Dar mai rău: dacă prietenii mei au dreptate și Moșul nu s-a atins de măr pentru că NU EXISTĂ?"
Mormăiesc o scuză: ... "Moșul o fi uitat, că na, e și el bătrân și era grăbit."
Dar, mai eficient ca mine, puștiul se întoarce cu spatele și mușcă sănătos din măr. "Uite, Moșul a mușcat!"
Apoi, cu dovada existenței lui Moș Crăciun pe șervețel, se ocupă liniștit de cadouri.
...Își dorea atât de mult ca Moșul să existe și să răspundă într-un fel la gestul lui mic de generozitate, încât era dispus să-și întrețină singur iluzia... și iluzia mea odată cu a lui.