Am creat un concept autentic romanesc care spune povesti dinMarginime si promovează exclusiv producătorii locali din Mărginimea Sibiului.
Ești freelancer, solopreneur sau antreprenor?
Sunt antreprenor, lucrez în domeniul turismului și al evenimentelor de 15 ani, iar magia care m-a ajutat sa merg pe acest drum a fost ca am crezut in magie: am pus totul la îndoială, am avut placerea de a mă dezvolta continuu, flow-ul creativ, entuziasmul copilaresc și increderea în sine, energia de revitalizare în timp ce am iubit viața, cu bune și cu rele; m-a ajutat sa merg pe acest drum recunoștința. M-a ajutat sa inteleg ca echilibrul nu inseamna permanenta.Cum măsori starea de sănătate a afacerii tale?
In starea mea de sanatate și relaxare.Ce faci pentru sănătatea și prosperitatea afacerii tale?
Iubesc.Iubesc viața și oamenii și fiecare clipa prezenta. Învăț din trecut și proiectez în viitor. Mă uit la experiențele mele și a celor din jurul meu și aplic ce mi se potrivește, ajustez unde e nevoie. Cel mai important cred ca e faptul ca nu îmi pierd Increderea. Practic încerc sa fiu eu sanatoata, in primul rand. Am invatat ca am nevoie de echilibru intre minte-trup-si-suflet atat in viata personala, cat si in viata profesionala, pentru ca niciun business nu se va dezvolta mai mult decat persoana care il sustine.
Dacă am putea povesti la o cafea despre nașterea și creșterea afacerii tale ce ai vrea să îmi povestești?
Ti-aș spune ca nu m-am gândit nicio clipa la proiectul asta, așa cum este el astăzi. Ca am visat și încă visez sa salvez case vechi, din lemn, sa creez un resort în care turiștii sa aibă parte de o experiență autentica creată împreună cu întreaga comunitate rurală din regiunea respectiva.Ti-aș spune ca dinMarginime a venit ca o binecuvântare în viața mea, intr-o perioada considerată "neagră". Conceptul s-a născut dintr-o acțiune voluntara derulata în primul lockdown din 2020, când, împreună cu soțul meu am promovat și am creat legătura dintre micii producători locali din Mărginimea Sibiului și orășeni. Era acea perioada când piețele volante și locale erau închise, micii producători nu mai aveau "desfacere" și nici loc de depozitare a produselor alimentare și a alimentelor perisabile. În perioada aceea eu promovam produsele lor, iar soțul meu colecta de la ei și livra în Sibiu. Cumva, cu un copil mic acasă și un bebeluș în burtica, am riscat, însă am avut mereu încredere ca suntem ghidați și protejați. (Îmi amintesc ca oamenii aruncau banii pe fereastra, la propriu, și deschideau cu cheia mașina, încât sa le fie lăsata comanda acolo si sa evite contactul uman)
Cât este de sănătoasă din punct de vedere financiar este compania pe care o conduci? Ai urmărit vreodată indicatorii finaciari? Dacă da, care?
Atunci cand ma gandesc la sanatatea fianciara a companiei, e clar ca ma uit in primul rand la cifra de afaceri. CA nu e singurul indicator, fiidca de sine statator nu va oglindi realitatea, asa ca ma uit si la cheltuieli, numarul de parteneri, numarul de angajati, insa un aspect foarte important mi se pare si existenta investitorilor.Uitandu-ma la toate cele enumarate mai sus, consider ca dinMarginime, care nu a incheiat inca doisprezece luni de cand a vandut primul produs, conceptul este unul sanatos, cu un potential extraordinar.
Cum vezi omul din spatele afacerii? Cum ar trebui sa fie el?
Simt din tot sufletul ca afacerea nu se poate dezvolta mai mult decat sustinatorul ei. “The way you do anything is the way you do everything”. Asta explica foarte bine de ce omul din spatele afacerii trebuie sa respire afacerea insasi, sa ii fie draga, sa fie din pasiune. Acolo unde e pasiune, piedicile sunt mai usor de trecut. Si pot spune asta dupa aproape doi ani cu zero incasari pe domeniul meu principal de activitate, pe care l-am sustinut cu “bani de acasa” fiindca am crezut in fiecare clipa in valoarea lui. E nevoie ca Omul din spatele afacerii sa fie pasionat, educat, increzator, recunoscator, iubitor.Ce îți sugerează ție hashtagul #LunaRoz?
Feminitate, Preventie, Creativitate, Frivolitate, Femeia, ThinkPinkAi fost vreodată bolnavă? Cum ai administrat activitatea firmei atunci?
Am fost… si am inteles atunci ca daca firma nu merge fara mine, din pacate nu am un business, ci doar un job. M-am mobilizat cu greu, dar nu am renuntat. Din pacate am ramas in urma in acea perioada cu indatorarile pe care le aveam, am anuntat foarte sincer, acolo unde era nevoie, ca nu ma pot ocupa, insa nu m-am oprit in loc si oricat de lent a fost procesul, eu am mers inainte. Am prioritizat. M-am rugat.Ce faci pentru sănătatea ta fizică?
Din punctul meu de vedere sanatatea fizica nu exista de sine statator. Sunt bine fizic atunci cand sunt bine psihic si sufleteste. Corpul meu somatizeaza si incerc sa il ascult. Am observat ca daca mananc intr-un fel anume si imi acord timp cu mine, cand sunt bine mental si sufleteste, sunt bine si din punct de vedere al sanatatii fizice. Ma rog. Incerc sa meditez. Scriu. Sunt recunoscatoare pentru tot ce am. Recunosc ca ma straduiesc sa beau apa. Ma trezesc fara alarma. De aproape doi ani am o rutina dimineata si seara in ceea ce priveste tenul. Repaos cand simt tensiune in corp. Dorm atunci cand e intuneric.Ce faci pentru sănătatea ta mintală?
Imi pun in acord mintea cu sufletul si corpul.Mananc asa cum simt eu ca e sanatos. Zic asta pentru ca nu sunt in trend cu alimentatia si dietele, ci aleg sa mananc romaneste, insa ma educ constant si aleg ceea ce mi se potriveste. Adaptez. Consider ca alimentele au impact enorm asupra creierului.
Ma rog. Merg in tabere de dezvoltare personala dedicate femeilor. Scriu. Citesc. Imi petrec timp cu sotul meu. Ma joc cu copiii. Ma conectez cu prietenele mele. Tin o legatura stransa cu parintii mei. Ascult muzica. Calatoresc, vizitez, merg in vacante. Fac glume si rad mult. Fac haz de necaz.
Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi modul în care ai grijă de sănătatea ta?
Citesc cartile in functie de starea sau interesul pe care il am. Carti de educatie financiara, dezvoltare personala, bibliografii, ghiduri turistice, dictionare, carti pentru copii, parenting, pedagogie, strategie, marketing… mai citesc si carti de colorat cateodata 🙂As recomanda cu drag 5 carti, insa ma voi rezuma la una asa cum cereți, fiindca ea e motorasul din care a descins increderea in celalalte:
Magia-Rhonda Byrne