Dacă ar fi să descriu afacerea mea m-aș rezuma la următoarele: încerc să atribui meseriei de „contabil” o altă față…arătând că lucrurile nu sunt chiar atât de dure atunci când ai lângă tine un partener care să te ajute să pășești, în siguranță, prin această junglă legislativă.
Cum măsori starea de sănătate a afacerii tale?
Starea de sănătate o pot vedea, cu ușurință, pe chipul clienților noştri atunci când au realizat că suntem parteneri şi nicidecum duşmani pe acest drum al contabilității/fiscalității.Ce faci pentru sănătatea și prosperitatea afacerii tale?
Pentru sănătatea şi prosperitatea afacerii mele am grijă, ȋn primul rȃnd, ca informaƫiile distribuite clienƫilor să fie de actualitate, să fie transmise ȋntr-un limbaj uşor astfel ȋncȃt asimilarea lor să vină de la sine fără efort, fără o multitudine de ȋntrebări suplimentare (cȃteva vor exista oricum :)).Dacă am putea povesti la o cafea despre nașterea și creșterea afacerii tale ce ai vrea să îmi povestești?
Chiar aş avea nevoie de o cafea :). Da! Dacă ar fi să ne ȋntȃlnim la o cafea ƫi-aş povesti că atunci cȃnd ȋƫi doreşti ceva, destinul te va ȋndrepta spre obiectivul tău, cu siguranƫă. Totul este să perseverezi, să ȋƫi doreşti şi să fii pregătită să rişti sau să renunƫi uneori. Eu am ȋnceput a studia disciplina contabilităƫii ȋncă din clasa a 9-a şi am finalizat studiile doctorale tot ȋn contabilitate. Practic am urmat o traiectorie firească şi am mers numai pe ce a avut legătură cu această meserie. Acum asta ştiu să fac. Altceva nu. Şi nici nu mi-ar plăcea. Şi nici nu aş vrea. Este o meserie frumoasă, ȋnsă, cu timpul, a devenit tot mai grea, tot mai dificilă. Poate, toate acestea, nu sunt vizibile din afară, ȋnsă ca om care lucrează ȋn domeniu, pot spune că da...ȋn ziua de astăzi, ȋn vremurile pe care le trăim, da, este dificil să activezi ca şi contabil. Mereu eşti sub o pălărie pe care ƫi-o poate zbura vȃntul...oricȃnd!Cât este de sănătoasă din punct de vedere financiar este compania pe care o conduci? Ai urmărit vreodată indicatorii finaciari? Dacă da, care?
Da! Am urmărit şi urmăresc, în special, indicatorii pe profitabilitate. Este normal să fie urmăriți pentru că, practic, orice antreprenor își doreşte o afacere profitabilă şi nu una care să stagneze.Cum vezi omul din spatele afacerii? Cum ar trebui sa fie el?
Omul din spatele afacerii trebuie, în primul rând, să fie om. Să aibă acel gram de empatie, acea doză de solidaritate cu cei de lângă el şi să înceapă să uite că şi el, cândva, a fost în aceeaşi gară.Ce îți sugerează ție hashtagul #LunaRoz?
Hastagul #LunaRoz mă duce cu mintea şi cu gândul la o lună plină de optimism, o lună în care încrederea își face locul în sufletul fiecăruia dintre noi, o lună caldă, plină de speranță.Ai fost vreodată bolnavă? Cum ai administrat activitatea firmei atunci?
Nu! Din fericire nu!Ce faci pentru sănătatea ta fizică?
Pentru sănătatea mea fizică şi, cred că ar trebui să menționez şi psihică, practic sport de 3 ori pe săptămână într-un loc care, în aceste timpuri, îmi lipseşte profund, deşi orele de antrenament continui să le frecventez online. Însă...nu este aceeaşi experiență ca în sală. Dar...continui. Ştiu că fără sport nu aş putea continua, întrucât am trecut, la un moment dat, printr-o situație grea din care tocmai sportul m-a scos. Aşadar, pentru mine sportul este ca apa. 🙂Ce faci pentru sănătatea ta mintală?
În afara de sport, citesc. Cel puțin 10 pagini pe zi - citesc ceva ce îmi place. De le beletristică, la cărți de dezvoltare personală sau cărți de specialitate.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi modul în care ai grijă de sănătatea ta?
În general - citesc ce îmi pică în mână. Practic orice carte al cărei titlu îmi pare că are ceva de transmis, o cumpăr şi o citesc. Însă o carte ce m-a influențat este cartea Irinei Alionte - Bucuria de a fi în formă! Acolo se regăsesc o mulțime de sfaturi legate de sănătatea noastră, atât fizică cât şi la nivel de mindset.Te relaxezi în familie sau în afacere?
Mă relaxez şi în familie şi în afacere. Practic se îmbină frumos una cu cealaltă sau, în anumite situații, se şi exclud una pe cealaltă. Însă încerc să găsesc un echilibru între cele două – deși nu este deloc uşor.Dacă ai putea să schimbi ceva la tine, ce ai schimba?
Nu aş schimba nimic. Sunt mulțumită de versiunea mea actuală. De-a lungul timpului am încercat să schimb câte ceva la mine, însă, acele schimbări nu făceau decât să mă îndepărteze pe mine de mine, de ceea ce însemn eu. Atunci am realizat că nu trebuie să mă schimb, ci eventual, doar să ajustez anumite comportamente.Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Unui antreprenor la început de drum i-aş spune să încerce să facă din ceea ce îi place propriul business, să nu renunțe oricât de greu ar părea la început, să aibă încredere în el pentru că poate! Nu există ‘nu pot’! Există ‘nu vreau’!Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată