Concept Media Plus este copilul meu. Un copil dorit de a cărui dezvoltare am avut mare grijă. Deşi nu este prima mea afacere, în mod evident pentru mine, este cea pe care m-am aplecat cu dăruire şi în care m-am regăsit.
În ceea ce priveşte obiectul de activitate, rezumându-mă la doar câteva cuvinte, Concept Media Plus asigură lunar conţinut relevant pentru o mulţime de site-uri – aproximativ 200 în acest moment; scriem cărți și cursuri (ca pondere, domină cele cu subiecte economice), pe care tot noi le putem tipări digital.
Am început în urmă cu 4 ani, iar azi suntem una dintre firmele de referinţă din domeniu. Clienţii vorbesc cu mult mai bine despre performanţele noastre.
Ne-ar face plăcere să ne spui câteva cuvinte despre omul din spatele afacerii. Cine ești și de ce ai devenit antreprenoare?
Întrebarea asta mă încurcă. Sunt în tabăra celor care preferă să lase faptele să vorbească despre ei. Sunt un om care şi-a dorit imens să dovedească că poate să facă lucruri frumoase.Tatăl meu a fost un model pentru mine. Nu mi-am propus să-i depăşesc performanţele, am realizat că e foarte greu să pot, mai ales în contextul de azi. În schimb, mă atrage ideea să construiesc şi iubesc să văd cum se dezvoltă un proiect pentru care am pus suflet.
De la comerţ, am trecut la ceea ce fac azi făcând paşi mici, dar muncind foarte mult. Au fost câţiva ani în care nu dormeam mai mult de 3-4 ore pe noapte. Sunt autodidact, unul care a reuşit să facă un salt uriaş trecând de la cărţi siropoase, la informații care aveau să-mi schimbe viaţa.
Vă sfătuiesc să credeţi în visurile voastre şi să munciţi să le atingeţi. Nu există limite reale care să vă împiedice, doar scuze.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?
Sunt în antreprenoriat de mult timp, dar schimbarea a venit din momentul în care am înţeles că într-o afacere contează imens echipa pe care ţi-o formezi.Nu poţi să creşti un produs. chiar dacă este al minţii tale, de unul singur. Cel puţin, nu atunci când urmăreşti să-l vezi distinct între altele asemenea de pe piață.
În mod evident, nu suntem singurii care oferă astfel de servicii, dar suntem în categoria celor care au impact asupra clienţilor prin seriozitatea cu care abordăm proiectele.
Cred că faptul că am ajuns în momentul în care într-o discuţie spun firesc "noi" şi nu "eu" este un plus uriaş pentru mine şi, evident, pentru afacere.
Anii pandemiei au fost grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
Din fericire, 2020 nu a avut un impact negativ asupra activității noastre. A fost anul în care foarte multe afaceri fizice s-au mutat în online și aveau nevoie de serviciile pe care le oferim. Unii dintre angajații mei aveau contracte la distanță, iar firmele către care externalizez mi-au oferit în continuare acelaşi volum de conţinut. Prin urmare, pandemia nu a schimbat modul nostru de lucru.Nu ştiu cum sună, dar acesta este adevărul - 2020 m-a determinat că în 2021 să mai deschid un punct de lucru într-un oraş mai mare şi să mai fac angajări. De astfel, în măsura în care găsesc ce caut, angajări fac şi acum.
Cu toate astea, perioada recentă mi-am întărit convingerea că este esențial să fii prudent, pentru că totul se poate schimba peste noapte.
Te-ai gândit să te reinventezi, să schimbi ceva în afacerea ta?
Da. Deși mulți consideră că să lucrezi la distanță este o soluție bună pentru afacere, mai ales în marketing online, eu am să continui să fac schimbări în modul de lucru. Asta în ideea în care voi lucra cu un număr mai mic de persoane la distanță și voi continua să măresc echipa cu care lucrez fizic în fiecare zi.Dacă ai putea să presari puțin "praf de zână" peste afacerea ta ce minune ai vrea să produci?
Să găsesc într-o zi cel puțin încă 10 "spiriduși" care să ni se alăture aici, în Pitești.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Seriozitatea în raport cu angajații și clienții, răbdarea pentru a-l înțelege chiar și pe cel care nu știe exact ce vrea, empatia și perseverența. Rezum, deși sunt multe de spus.Te-au ghidat aceste valori în relația cu clienții sau colaboratorii tăi?
Absolut!Ce faci pentru dezvoltarea ta personală?
Citesc în limita timpului disponibil. Călătoresc destul de mult.Crezi ca e important să te educi mereu? De ce?
Educația este esențială până la final. Pentru a avea un creier sănătos este vital să te hidratezi toată viața - inclusiv cu informație care să te ajute să faci pași mai siguri.Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
Nu. În schimb, sunt parte a informării prin cursuri online.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Sunt mai multe, dar în momentul ăsta îmi vine în minte "Viitorul aparține companiilor mici" de Seth Godin. Asta pentru că știu bine că poți învăța mult și din eșec, iar cartea asta îți oferă și exemple.Cum te relaxezi?
Am norocul să am lângă mine un om deosebit, cu muuult mai atent la nevoile mele decât sunt eu. Călătorim, povestim și dezbatem împreuna subiecte diverse. La fel de important și relaxant este să petrec timp cu fetele mele. Cred că sună egoist oarecum, dar cel mai mult mă relaxează să petrec timp cu familia mea.Ce te amuză și ce te întristrează?
Oh! Mă amuză teribil să văd oameni care se agită pentru nimic. Mă amuză teatrul ieftin, piese la care asist fără să-mi doresc. Momentele alea în care văd cum pică măști. Toate astea mă amuză, dar ma și întristează.În sensul bun, cel mai tare mă amuză cățelul meu, Sparky. Deseori spun că este asociatul meu. Unde sunt eu e si el :). Pe de altă parte, cel mai tare mă întristează durerea altora (cunoscuți și necunoscuți) în fața căreia sunt neputincioasă.